De Therapeut

In 1968 werd ik verpleegkundige in een somatisch ziekenhuis, zodat ik alles leerde over de lichamelijke kant van ziek zijn. De psyche werd wat overgeslagen, zodat ik overstapte naar de psychiatrie.

Vervolgens maakte ik carriere in de gezondheidszorg als informatiemanager. In mijn gevoel kwam ik steeds verder weg te staan van de zieke als mens.
Daarom ben ik tien jaar geleden begonnen met de opleiding bij de Nederlandse Academie voor Integratieve Psychotherapie en Hypnotherapie te Amsterdam (NAP)*. Ik heb voor dit instituut gekozen, omdat de opleiding gericht is op een kortdurende therapie met aandacht voor de mens.

Het bleef niet bij theorie: we moesten zelf vijf jaar leertherapie ondergaan om aan de lijve te ondervinden wat het is om aan jezelf te werken. Uiteraard bleek ik ook oude pijn te hebben.

Daarna heb ik bij de NAP de specialisatie gedaan voor de hypnotische behandelwijze van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of IBS (Irretable Bowel Syndrome), plus de applicatie systemisch werken.
Bij Tiouw heb ik de NLP Masteropleiding afgerond.

Er zijn veel opleidingen in dit vakgebied, maar ik heb bewust gekozen voor de opleiding van Dr. Robert McDonald uit Amerika. Samen met Dr. Henk de Vos, huisarts in Zuid-Beijerland worden de lessen in Destination Coaching gegeven. Het woord zegt het al: destination = bestemming. Als je niet wilt blijven op een punt in je leven waar je nu bent, wat wil je dan wel? Dat is de belangrijkste vraag die beantwoord moet worden, zodat een passende therapie (lees ontwikkeling, groei en uiteindelijk een ontspannen een rustig gevoel in een turbulente wereld) bereikt kan worden.

IMG_0403

 

Ik ga uit van je kracht en niet van je klacht.

* Lid van European Association for Psychotherapy