NLP

NLP is de afkorting van Neuro Linquïstisch Programmeren. Dit is een methode om te leren het leven op een meer positieve manier te ervaren, zodat je je leert bevrijden van je negatieve gedachten en overtuigingen, die je vaak gevangen houden in een bepaald patroon “zo ben ik nu eenmaal……”.

De krachtige interventies van het NLP is uitermate geschikt voor coaching op het gebied van:

  • gezondheid (zie pds)
  • sport
  • spreken in het openbaar
  • business
  • opleidingen

De golfsport heeft mijn speciale interesse. In een half uur kan ik u leren de vrees voor bepaalde plekken (water/boom/bunker) en stressvolle momenten (afslaan op de 1e tee én putten op de 18e) te helpen overwinnen. En er zijn vast nog meer zaken die uw handicap negatief beinvloeden…. en dat hoeft niet meer.

Spreken in het openbaar kan iedereen leren, door jezelf te leren kennen. Leren hoe je controle hebt en houdt over je emoties op ieder moment, die er toe doet.

Business: Iedere job vereist naast de specifieke competenties, vermogens om om te kunnen gaan met collega’s, managers op ieder niveau, leren veranderingen te accepteren, etc. Je leert met NLP diverse manieren om in veschillende situaties jezelf te blijven.

Opleidingen: doorzettingsvermogen is een belangrijke eigenschap om iets af te maken waar je aan bent begonnen. Ook hierbij is het aanleren van NLP interventies een belangrijk hulpmiddel.